Trafik Kazası Tazminatı Nasıl Alınır?

Trafik Kazası Tazminatı Nasıl Alınır?

Trafik Kazası Tazminatı Nasıl Alınır?
Trafik kaza tazminatı hakkından pek çok vatandaşımızın bilgisi maalesef bulunmamaktadır. Bu sebeple mevcut haklar ya kullanılmamakta veya çok geç kullanılmaktadır.
Trafik kazası tazminatı nasıl alınır ve neler yapmak gerekmektedir ? Bu soruların cevaplarını bu sayfada bulabilirsiniz.
Eğer Trafik Kaza Tazminatınızı almadıysanız, böyle bir tazminattan haberiniz yoksa, İletişim numaramız dan bize yazabilirsiniz. Ya da telefon numaranızı bildirin, biz sizi arayalım.  Çalışmalarımızda evrak takibi için, resmi veya özel kurum ve kuruluşlarda haklarınızı takip edebilmek için bize sözleşme dahilinde vekalet vermeniz gerekiyor. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken çok önemli bir konu var. Vekalet verilirken firmamızın ve sizlerin haklarını koruyabilmek, sizlerin de mağdur olmanızı önlemek için mutlaka bir sözleşme yapılması gerekiyor. Sadece vekaletle iş yapan şirket veya kişilere  itibar etmemenizi önemle tavsiye ediyoruz. Ayrıca tazminatınız sizin kendi banka hesabınıza yatırılmasına da dikkat etmelisiniz. Bu önerilerimiz zaten mağdur olan sizleri art niyetli insanlar karşısında tekrar mağdur olmamanız içindir.
Ülkemizde, araç kullanan kişilere yeterli eğitim verilmemesi, trafik denetimlerindeki yetersizlikler, yollardan kaynaklanan kusur ve aksaklıklar, alkollü araç kullanımı, trafik kurallarına riayetsizlik gibi nedenlerden her gün yüzlerce maddi hasarlı, yaralamalı ve ölümlü trafik kazası olmaktadır. Trafik kazaları sonucu, kazaya karışanların canı veya vücut bütünlüğü yanında, maddi olarak da zararlar meydana gelmektedir. Trafik kazaları neticesinde oluşan maddi – manevi zararların nasıl tazmin edileceği aşağıda dile getirilmiştir.
Ülkemizde sıklıkla meydana gelen ölümlü trafik kazaları neticesinde, vefat edenin yakınları için talep edilecek Trafik Kaza Tazminatı hakları aşağıda belirtilmiştir. Bunlar genel olarak Trafik Kazası Tazminatı olarak bilinse de aslında;
Destekten yoksun kalma tazminatı,Cenaze ve defin giderleri, Vefat edenin, vefatı anına kadar yapılan tedavi giderleri ve diğer masraflar,
Kazaya karışan aracın uğradığı hasara ilişkin maddi tazminat, Sakatlanma hallerinde sürekli Efor kaybı tazminatı alabilirler.
Önemli not :Yukarıda bahsedilen Trafik kazalarında tazminat alabilmek için vatandaşlarımız kendileri müracaat edebilirler. Ancak Tazminat Hukuku çok hassas  ve hesaplama yöntemleri çok karmaşık olduğundan bu konuları doğal olarak  herkesin bilmesi mümkün değildir ve bu tazminatları ödemek, Sigorta şirketlerine aşırı maddi külfet getirmesinden dolayı da bazı sigorta şirketlerinin ödeme konusunda aşırı direnimleri, gereksiz veya temin edilmesi zor olan evrakları istemeleri veya az ödeme yoluna gitmeleri sebebiyle mutlaka profesyonel yardım almaları kendi yararlarına olacaktır.
Ayrıca trafik kaza tazminatınız elinize geçinceye kadar hiç bir ücret talep etmiyoruz..!!!
Trafik Kaza Tazminatı, Trafik Kazası Tazminatı, Kaza Tazminatı, Destekten Yoksun Kalma Tazminatı, Ölümlü ve Yaralamalı Trafik Kazalarında Tazminat,   İletişim İçin Tıklayınız
Aşağıda belirtilen kaza ile ilgili belgeleri toplayarak ilgili sigorta şirketine vermek gerekiyor. Bu kadar basit mi? diyeceksiniz…!
Evet.. Aslında teoride bu kadar basit görünüyor. Ama iş SİGORTA ŞİRKETLERİNİN  ÖDEME YAPMASINA gelince işler burada zorlaşıyor.
Sigorta şirketlerinin tazminat ödeme konusundaki direnimleri başlıklı yazıda da belirtiğim gibi ya çok gereksiz veya temin edilmesi zor evraklar isteniyor ya gereksiz bahanelerle dosyalar reddediliyor ya da aylarca bekletiliyor. Tabii burada mağdur olan vatandaş daha da mağdur ediliyor. Eğer ödeme yapacaklarsa da hak-edilenden oldukça az bir miktarı kabul ederseniz ödeme yapılıyor. Zaten şirketler hazırlanan dosyanın Profesyonel birileri tarafından mı, yoksa mağdur tarafından mı veya işi bilmeyen birileri tarafından mı hazırlandığını anlıyorlar. Burada dürüst davranan bazı sigorta şirketlerini ayrı tutmak gerekiyor.
Eğer Profesyonel destek almak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz. Hakedişlerinizi mümkün olan en üst limitten almak ve mağdur olmamanız için size yardımcı olmaktan gurur duyarız…
ÜSTELİK TAZMİNATINIZ HESABINIZA YATIRILINCAYA KADAR CEBİNİZDEN HİÇ BİR ÜCRET ÖDEMEDEN!!!
 İletişim için>>>
Başvuru Sırasında İstenen Belgeler :
I. Ölüm Halinde Gereken Belgeler :
1. Kaza tespit tutanağı resmi tasdikli sureti,
2. Olayın mahkemeye intikal etmesi halinde mahkeme kararı,
3. Ölüm Raporu,
4. Ölenin mesleği ile gelir durumunu ve desteklik ilişkisini gösterir belge,
5. Hak sahiplerine Sosyal Güvenlik Kurumlarından gelir bağlanmış ise, bağlama kararı ile bağlanan gelirin peşin değerini gösteren belge,
6. Aile nüfus kaydı aslı ve veraset ilamı,
7. Kaza ile illiyeti gösteren diğer belgeler.
II. Sakatlanma Halinde Gereken Belgeler :
1. Kaza tespit tutanağı resmi tasdikli sureti,
2. Hastane raporu aslı veya resmi tasdikli sureti,
3. Maluliyet oranını gösterir hastane raporu aslı veya resmi tasdikli sureti,
4. Olayın mahkemeye intikal etmesi halinde mahkeme kararı,
5. Kaza ile illiyeti gösteren diğer belgeler.
III. Sigortacılık Kanun’unun *14.(c) maddesi uyarınca bedensel zararlar dışındaki maddi zararlar için Belgeler :
1. Poliçe sureti,
2. Kaza tespit tutanağı resmi tasdikli sureti,
3. Eksper Raporu,
4. Varsa mahkeme kararı sureti,
5. Hasar bedeli sigortalı tarafından ödenmiş ise ödeme ile ilgili belgelerin suretleri,
6. Kaza ile illiyeti gösteren diğer belgeler.